Udělovaly se ceny v prestižní soutěži Realitní projekt 2012 | Realizace | Energeticky úsporné bydlení

Hlavní strana » Realizace » Článek

Udělovaly se ceny v prestižní soutěži Realitní projekt 2012

9. 11. 2012

Soutěž Realitní projekt roku 2012 je přehlídkou nejlepších českých developerských projektů v jednotlivých regionech České republiky, kterou pořádá společnost Conventia, s. r. o. Soutěž navazuje na velice úspěšný loňský ročník, kde získalo JRD nejvyšší umístění a cenu architektů za projekt Vila Augustus. Společnost Conventia, s. r. o. si i letos klade za cíl zviditelnit kvalitní developerské projekty, které jsou momentálně na trhu.

Developerská společnost JRD získala pro projekt vily Diamantica významnou Cenu odborné poroty za 1. umístění v soutěži Realitní projekt 2012. Cena byla udělena na základě hlasování odborné poroty, která byla vybrána z řad realitních odborníků. Ve stejné soutěži byl také oceněn Cenou architektů projekt Rezidence Trilobit, který se stejně jako vily Diamantica nachází v pražském Prokopském údolí.

Členové odborné poroty soutěže Realitní projekt 2012 byli pečlivě vybráni z řad realitních odborníků a architektů. Realitní odborníci posuzovali především tržní, praktické a kvalitativní předpoklady projektu pro jeho ocenění. Mezi nejdůležitější sledovaná kritéria patří lokalita, cena za metr čtvereční a prodejnost projektu ve vztahu na tržní ceny v dané oblasti, standardy projektu, marketing a další aspekty. Porota architektů posuzovala zejména kvalitu architektonického zpracování a začlenění projektu do stávající zástavby.

Slavnostní vyhlášení vítězů a předání cen proběhlo 1. listopadu při příležitosti konání Realitního kongresu 2012.

Projekty Diamantica a Rezidence Trilobit nabízejí jedinečné bydlení v úchvatné lokalitě Prokopského bydlení v Praze 5, kudy vedou tři turistické značené cesty a údolím protéká Hlubočepský potok vedoucí k jezírku, které je známé z různých filmů a pohádek.

Vily Diamantica i Rezidence Trilobit jsou ve třídě energetické náročnosti A, což znamená, že jsou velmi úsporné ve spotřebě energií potřebných na svůj provoz. V projektech poskytují úsporné a zdravé bydlení moderní technologie. Komfort vnitřního klima a nízké provozní náklady zajišťuje systém teplovzdušného vytápění a větrání, který do interiéru neustále přivádí čerstvý vzduch bez průvanu. K významnému snížení prašnosti v bytech pomáhají prachové filtry a při použití pylových filtrů se dá vytvořit ideální prostředí pro alergiky. Kvalitu bydlení podtrhuje i nadstandardní proslunění všech obytných místností. Nízkoenergetická bydlení v pražském Prokopském údolí nadchne i ty nejnáročnější.

Více informací můžete nalézt na na www.jrd.cz.


publikováno: 9. 11. 2012, v rubrice Realizace
Štítky: bydlení, financování, nízkoenergetické bydlení, nová výstavba

Nejčtenější články v rubrice Realizace:

Další články v rubrice Realizace:



Design by Lukáš Svoboda, Code by Karel Koliš
© Energeticky úsporné bydlení 2009+